Uczennice klas trzecich o profilu medycznym – Aleksandra Bury i Paulina Klajsek wzięły udział w etapie okręgowym Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Tematyka wiodąca co roku jest inna. W tym roku tematem tym było „Mięso i przetwory mięsne -technologia i zastosowanie w żywieniu”. Etap okręgowy składał się z dwóch części: I część praktyczna miała miejsce 1 grudnia w Gliwicach, a II część teoretyczna 4 grudnia w naszej szkole. W etapie okręgowym brało udział 110 uczniów szkół ponadpodstawowych z techników i liceów. Rywalizacja była duża, a na wyniki trzeba poczekać do końca miesiąca. Życzymy Oli i Paulinie powodzenia. A opiekunom – Pani Krystynie Greń i Magdalenie Bregin – podziękowania za opiekę dydaktyczną nad uczennicami.
Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę użytkownika. Informacje zawarte w plikach cookie są przechowywane w przeglądarce internetowej i spełniają takie funkcje, jak rozpoznanie użytkownika po powrocie na naszą stronę internetową oraz pomoc naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje strony internetowej są dla niego najbardziej interesujące i przydatne.