„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole” – prof. Jan Gawęcki


Kategorie
Aktualności Sukcesy

Uczennice klas trzecich o profilu medycznym – Aleksandra Bury i Paulina Klajsek wzięły udział w etapie okręgowym Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Tematyka wiodąca co roku jest inna. W tym roku tematem tym było „Mięso i przetwory mięsne -technologia i zastosowanie w żywieniu”. Etap okręgowy  składał się z dwóch części: I część praktyczna miała miejsce 1 grudnia w Gliwicach, a II część teoretyczna  4 grudnia w naszej szkole. W etapie okręgowym brało udział 110 uczniów szkół ponadpodstawowych z techników i liceów. Rywalizacja była duża, a na wyniki trzeba poczekać do końca miesiąca. Życzymy Oli i Paulinie powodzenia. A opiekunom – Pani Krystynie Greń i Magdalenie Bregin – podziękowania za opiekę dydaktyczną nad uczennicami.